Totes i tots decidim!

El passat mes de gener Esquerra donava el tret de sortida a la campanya Catalunya Decideix. Es tractava d’un exercici de transparència democràtica a partir del qual la ciutadania podia establir les seves preferències i determinar les prioritats entre els compromisos de govern d’Esquerra. Això, a més, vol dir que abans de les eleccions, les catalanes i els catalans ja poden conèixer les condicions imprescindibles que Esquerra posa damunt de la taula.

Avui, al teatre grec, enmig d’un dia festiu i càlid en tots els sentits, Esquerra ha anunciat quins són aquests 6 compromisos.

1.- Celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya, un exercici inofensiu, cívic i democràtic.

2.- Continuar reclamant el concert econòmic, que, recordem-ho, ja és una demanda històrica d’Esquerra.

3.- Crear un sistema financer públic català que permeti donar resposta a les necessitats actuals de crèdits a les empreses, autònoms i famílies.

4.- Garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència.

5.- Establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització.

6.- Reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i aconseguir una administració més eficient i transparent.

Des del gener, 72.000 persones han fet arribar el seu vot i han col·laborat per poder seleccionar aquestes prioritats que han de permetre establir els nostres compromisos. A totes elles, gràcies! Crec sincerament que un exercici com aquest respon a la voluntat d’apropar la política a la ciutadania. La política és l’eina que tenim com a ciutadans per a poder transformar allò del nostre entorn que no ens agrada. I la política l’hem de fer entre totes i tots i per a totes i tots, garantint igualtat d’oportunitats.

A les portes d’unes eleccions en un moment tan important cal que prenguem una decisió. Volem estancar-nos en la via autonomista i quedar-nos com estem o volem fer un salt endavant, decidit entre totes i tots, com vol la gent d’Esquerra? Crec que és important que avui el nostre vot no es dirigeixi només a un “qui” sinó que es busqui el “què”. La política és quotidiana i administra el que és de totes i tots, el bé comú. Preguntem-nos què es farà amb el nostre vot; Esquerra ens ho diu, i fa públics els seus compromisos perquè tothom pugui saber que si som decisius, si Esquerra és forta, es treballarà de valent amb i per a la gent d’aquest país com hem fet sempre.

La gent valenta d’Esquerra avui ha assumit aquests compromisos, com a condició indispensable per formar un futur govern. Caldrà veure si la resta de forces polítiques també aposten per Catalunya, per la seva gent, per la democràcia i per la valentia… o prefereixen continuar recollint engrunes.

Siguem valents  valentes!

Quant a gemmalago

Gemma Lago, candidata de les JERC
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Totes i tots decidim!

 1. Maria ha dit:

  Hola Gemma, perquè sempre els partits prometen i treuen coses noves quan venen eleccions però són coses que haurien pogut fer quan han manat i no s’hi han aproximat gens?

  Una altra cosa, les Jerc en campanya perdeu tota personalitat pròpia perquè l’únic que feu és seguidisme d’ERC. Abans jo entenia les Jerc com una cosa separada d’ERC i amb un missatge propi però els últims anys, des de que els quadres de la JERC han estat col·locats a joventut, cooperació, etc, heu perdut tot caràcter i independència.

  Crec que la gent jove hem perdut un referent i segurament serà per això, i també per les dinàmiques d’ERC dels últims anys que molta gent afiliada s’ha donat de baixa i molts s’han passat a seguir el Laporta o el Carretero.

  Què en penses Gemma?

  Gràcies per endavant

  • gemmalago ha dit:

   Bones Maria!
   abans de res, gràcies pel teu comentari! Aquestes eines ens han de permetre una comunicació més directa i m’agrada que em facis arribar les teves impressions.
   El sistema que tenim té grans defectes… tens tota la raó en dir que sembla que només sigui en pre-campanya que apareixen els partits polítics a presentar les seves propostes. Cal tenir en compte que és també quan els mitjans de comunicació ens visualitzen més… però és evident que el diàleg amb la ciutadania cal que sigui permanent i no només en campanya. Aquest diàleg permanent Esquerra l’ha fomentat des del Govern amb nombrosos processos participatius, o amb la Llei de Consultes, o… Penso que Esquerra ha fet una bona feina en explicar el que hem fet aquests anys, en explicar el que no hem pogut fer i perquè (cal tenir en compte el % que representem) i ara expliquem el que proposem. De fet, si et mires el programa electoral de les JERC veuràs que en la introducció el primer que analitzem és allò que hem fet respecte allò que proposàvem fa 4 anys, un exercici de rendició de comptes que entenem necessari. Sincerament, veig altres partits que no es dediquen a explicar el “què” sinó només contra qui o per a qui… i això també cal tenir-ho en compte. Jo vull un partit amb contingut i penso que Esquerra és qui està donant respostes a la nostra actualitat i als nostres reptes. No utilitza només lemes buits de contingut sinó que ja et diu ara quines són, per exemple, les condicions de govern de manera que com a votant tothom pugui conèixer abans en què i sobre què centrariem un possible acord post electoral.
   Les persones joves penso que en un partit també hi busquem que la nostra veu hi sigui representada. Un partit que confia en la gent jove, que proposa actuacions concretes per combatre els problemes que vivim, que persegueix la nostra ciutadania plena… jo, sincerament, només ho trobo en Esquerra.
   Et convido a visitar el programa electoral de les JERC. Penso que és sobre el contingut en què em de veure si compartim o no com encarem els reptes que com a societat tenim davant. Les persones joves hem de defugir els debats superficials basats en titulars… anem al contingut i parlem-ne, matitzem-lo junts, millorem-lo… segur que entre totes i tots podrem definir millor el nostre camí de futur. Serà un plaer compartir amb tu com veus tot plegat! Però parlem sobre fets i propostes reals.
   Jo avui veig que només podré guanyar el futur que m’imagino amb Esquerra. I m’agradaria que aquest futur el poguessim dibuixar activament entre totes i tots!
   una abraçada,
   gemma

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s