Ells en diuen estrangeria, nosaltres acollida

Ells defensen la xenofòbia, nosaltres la llibertat.

Des de la meva perspectiva republicana, defenso amb tota la força els valors de la llibertat, la igualtat, i la fraternitat; valors que, estic convençuda, són els que afavoreixen la convivència entre les persones lliures i responsables. I, naturalment, quan parlo de persones lliures estic pensant en tota la població independentment del seu origen, de la seva cultura, de la seva religió…. i quan parlo d’igualtat em refereixo als drets i deures que assumim responsablement per viure en llibertat.

Aquestes afirmacions que semblen tan òbvies al segle XXI, encara les hem de recordar perquè no sembla que tothom ho tingui clar, i les hem de defensar i treballar per intentar que siguin una realitat.

Per això des d’Esquerra s’han pres mesures per potenciar una acollida correcta de les persones que arriben a casa nostra per tal que coneguin la realitat del país que les acull i també els seus drets i els seus deures. En aquest sentit, es van crear les aules d’acollida a les escoles i s’ha impulsat l’ensenyament de la llengua catalana; s’han realitzat programes d’acollida i integració, polítiques i recursos de suport a la llei de barris degradats on hi ha una alta concentració de persones nouvingudes, s’ha apostat per un paper actiu dels municipis en polítiques ciutadanes i de manera especial s’ha dotat de recursos aquells municipis amb una major presència de nous residents. Així mateix, hem defensat l’assumpció de competències administratives en immigració per tal de poder incidir (sabeu de sobres que, com en molts d’altres àmbits, no podem decidir) en la regulació dels fluxos migratoris.

Com veiem, Esquerra no ha defugit la complexitat que pot comportar el tema de la immigració i l’ha encarat de manera valenta, com sempre, amb actuacions concretes i positives per aconseguir l’objectiu de la convivència i la justícia.

És per això que, quan ahir veia el vídeo del PP on una gavina dispara a matar icones que representen els immigrants o altres que es refereixen directament als catalans i la seva llengua, pensava com és possible viure amb tanta ràbia, tanta intolerància, tanta falta del mínim respecte als drets humans. I pensava també, fins a on pot arribar la mesquinesa i la indignitat…

Siguem valents i valentes! Evitem que puguin posar en pràctica les seves polítiques repressives!

Nosaltres volem viure en llibertat.

Quant a gemmalago

Gemma Lago, candidata de les JERC
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s