Qui sóc

Sóc la Gemma Lago i Porredon. Vaig néixer el 6 de juny de 1983 i cinc anys després arribaven les meves germanes bessones. Vam viure a Cervera on hi tinc el centre, la família, les pedres que em van despertar la inquietud per saber més dels nostres orígens i els records dels primers aprenentatges i experiències.
Als 18… nou destí, Barcelona. Vaig venir a estudiar història perquè, com Josep Fontana en La Història dels Homes, crec que avui el gran repte és tornar a implicar-nos en els problemes del nostre temps com ho van fer en el passat aquells que van ajudar amb la seva tasca a millorar, poc o molt, el món en el que vivien. A la facultat, a més de formació, hi vaig trobar complicitats, discussions, intercanvi, gespa, cartes, “no a la guerra…”, llibres i uns quants pilars. Però va ser a les JERC –l’any 2002 entrava a militar a la secció local de Sants – Montjuic-  on vaig trobar l’espai i l’eina de formació, reflexió i lluita. Amb les companyes i companys amb qui sumo esforços per fer d’aquest món que somiem, un món possible. Més just i lliure.

Com us deia, l’inici de la meva formació acadèmica va coincidir amb una etapa de plenitud de la meva vida associativa juvenil. Ja aleshores, em vaig vincular en el món de la política perquè tenia l’interès, que naturalment mantinc, per l’àmbit comú, l’àmbit públic; així com la inquietud per voler contribuir a la construcció d’un altre món, millor i possible, i fer-ho des del meu entorn més quotidià.  Interès, inquietud i compromís, que anaven augmentant a mesura que anava avançant en la meva formació que molt aviat vaig comprendre que havia de continuar, com així he fet, amb el màster d’Anàlisi Política, a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) o el Màster d’Estratègies de Cooperació al Desenvolupament (Hegoa).
Amb la convicció, doncs, que la política engloba tots els actes i decisions de la nostra vida i que incideix, i per tant ha d’incloure, a tota la societat, crec que la part d’aquesta política que a mi em resulta especialment atractiva, és la que incideix en la recerca de millores per un col·lectiu, de les decisions que fan progressar una societat en el seu conjunt. El comú. Aquest és l’objectiu que m’empeny a creure en una política participativa, transparent, oberta… objectiu que comparteixo amb les meves companyes i companys, i amb d’altres col·lectius i organitzacions que constatem preocupacions, realitats que no ens satisfan o desigualtats endèmiques que cal combatre. Amb elles i ells, unim esforços per entendre, participar, decidir conjuntament i transformar!

… caminem per poder ser!
I volem ser per caminar!